OCIS – Ocicats of Scandinavia

OCIS är en rasförening för ocicatuppfödare, ‑ägare och ‑entusiaster i Skandinavien.

Har du just hört talas om rasen ocicat? Är du nyfiken på dessa vilda, prickiga och vackra katter? Eller är du redan en riktig ocicat-entusiast? Vi har något för alla, och du är varmt välkommen in i vår spottade gemenskap!

Förresten, har du märkt att innehållet på dessa sidor finnas att tillgå på både svenska och engelska? Du kan byta språk i menyn uppe i högra hörnet.


NEWS! Results of the Ocicat Special 2023 are here.


Ocicat - en intelligent och aktiv katt med ett vilt utseende

Ocikatter är trevliga katter, som ser vilda ut men det finns inget vilt i sitt ursprung. Ocikatter är aktiva, intelligenta och mycket sällskapliga katter. De förblir lekfulla under hela sina liv.

Den första ocikatten föddes på 1960-talet i USA och rasen introducerades i Skandinavien i början på 1990-talet. Ursprungligen föddes ocikatten som en hybrid mellan raserna siames och abessinier med de bästa egenskaperna av vardera ras.

Ocikatter är prickiga, medelstora till stora katter, som väger mer än de ser ut att göra. De är atletiska och eleganta, och deras kappa med prickigt mönster känns som satin och ligger nära kroppen.

Advantages

OCIS medlemskap

Som medlem i OCIS är du inbjuden till en Facebook-grupp endast för medlemmar. Du får magasin i färg och får en härlig väggkalender fylld med våra medlemmars finaste ocicat-foton! Det finns också en Årets Ocicat-tävling, och ibland ordnar vi ocicat specialer i samband med kattutställningar. Som uppfödarmedlem kommer du att listas på våra sidor och vi kan hjälpa dig att hitta bra hem till dina kattungar. Och om du letar efter en ny prickig familjemedlem kan vi kanske hjälpa till att komma i kontakt med aktiva uppfödare.

Huvudmedlem: Detta är den grundläggande medlemskapstypen.

Familjemedlem: Som familjemedlem bor du under samma tak som en huvudmedlem och har rösträtt vid årsmöten.

Rabatt för kattungeköpare: Om du köper din första Ocicat från en uppfödare som är medlem i Ocicats of Scandinavia, får du 50% rabatt på medlemsavgiften.

Welcome - Välkommen - Velkommen - Tervetuloa

Bli medlem i OCIS

  huvudmedlem (250 kr/år)familjemedlem (50 kr/år)

  Betalningsinstruktioner: SWIFT: NDEASESS, IBAN: SE 3095000099604264621253. Vänligen ange ditt namn, medlemsavgift och år.

  Betalning från Sverige till:
  Plusgiro 646 21 25-3.

  Tawny spotted tabby fur. Photo: Northalla Visuals.
  Kittens

  Våra uppfödare och tillgängliga kattungar

  Våra uppfödarmedlemmar kan dela sina tillgängliga kattungar och planerade kullar här.

  Breeding males

  Avelshanar

  Ocicat-hanar som är tillgängliga för avel. Observera att du behöver följa reglerna för din FIFe-medlemsorganisation (SVERAK, FD, NRR, eller SK) för att bli uppfödare eller ägare till en avelshane.

   

  Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.